Европейската комисия представя нова , в която се очертава подходът ни

...
Европейската комисия представя нова , в която се очертава подходът ни
Коментари Харесай

Нов подход за осигуряване на водеща роля на стандартите на ЕС в световен мащаб

Европейската комисия показва нова , в която се обрисува методът ни за стандартите в границите на единния пазар, както и в международен мащаб.

Стратегията се съпровожда от  за изменение на Регламента по отношение на стандартизацията, от  относно осъществяването на този правилник и от  Тази нова Стратегия има за цел да укрепи световната конкурентоспособност на Европейски Съюз, с цел да даде опция за устойчива, екологична и цифрова стопанска система и да утвърди демократичните полезности в софтуерните приложения.

Стандартите съставляват невидимата основа на единния пазар и световната конкурентоспособност на Европейски Съюз. Те оказват помощ на производителите да обезпечат оперативната съгласуемост на продуктите и услугите, да понижат разноските, да подобрят сигурността и да насърчат нововъведенията.

С представяната през днешния ден Стратегия се оферират пет основни набора от дейности:
Предвиждане, приоритизиране и посрещане на потребностите от стандартизация в стратегически областиПодобряване на ръководството и независимостта на европейската система за стандартизацияЗасилване на водещата роля на Европа във връзка с международните стандартиПодкрепа за иновациитеСъздаване на опция за идващото потомство специалисти по стандартизацията
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР